Horská chata Alpina

Fačkovské sedlo - Salaš Kľak 146,
97215 Klačno
Zobraziť na mape
0918 397 949
info@klakpd.sk
skiarena-fackovskesedlo.sk

Video prezentácia

Fotogaléria

Horská chata Alpina Klačno, 1Horská chata Alpina Klačno, 1Horská chata Alpina Klačno, 1

Založenie:

Chata je dostupná od jesene 2019 a je umiestnená priamo na zjazdovke lyžiarskeho strediska Skiarena Fačkovské sedlo v čom spočíva jej výnimočnosť.

Služby, produkty, špecializácia:

Doprajte si zaslúžený oddych so svojou rodinou či priateľmi v očarujúcom prostredí medzi Malou Fatrou a Strážovskými vrchmi na výnimočnej Chate Alpina, kde na Vás čakajú nádherne scenérie a božské ticho.

Ku chate vedie kamenistá cesta, po ktorej sa bez problémov dostanete osobným autom, výnimkou je zimná sezóna. Počas zimy automobily majú parkovanie v areáli Horského hotela Kľak, alebo v areáli Salaša Kľak. Pri ubytovaní a odubytovaní je zabezpečená preprava snežným vozidlom na chatu našimi zamestnancami. Počas pobytu v zimnom období sa dá ísť nadol z chaty na lyžiach, snowboarde, sánkach alebo na pešo. Späť na chatu je možné využiť lyžiarsky vlek Tatrapoma.

Už pri vstupe do chaty Vás nadchne jej drevený interiér, ktorý vo Vás vyvolá pokojnú atmosféru. Prechodom cez hlavnú chodbu určenou na odloženie kabátov a prezutie sa do pohodlných papúč prejdete do obytnej časti chaty.

Priestranný objekt ponúka ubytovanie pre 9 hostí v troch izbách (manželská posteľ + jednolôžková posteľ) vybavenými nočnými stolíkmi, lampičkami a menšími komodami. Milovníci varenia ocenia v chate plne zariadenú kuchyňu (mikrovlnka, rýchlo varná kanvica, chladnička, sporák, kuchynský inventár…) z ktorej sa prechádza do obývacej miestnosti vybavenou LED televízorom a krbom, ktorý dodá Vášmu pobytu tú pravú rodinnú a priateľskú atmosféru. V celkom objekte je možnosť pripojiť sa na dostupnú WIFI sieť.

Spoločenská miestnosť spojená s obývacou časťou je vybavená väčším stolom, lavicami a môže slúžiť hoci aj na spoločnú večeru alebo hranie spoločenských hier. Chata je vybavená dvomi kúpeľňami so sprchovým kútom (fén, mydlo, uterák na ruky, čistiace prostriedky..) a toaletami. Pre každého návštevníka je pripravený uterák a osuška.

Reštaurácia Salaš Kľak je od chaty vzdialená 450 m ponúkajúca výborné slovenské a domáce špeciality. Pre najmenších máme v areáli tri detské ihriská na ktorých sa dostatočne vyšantia, zatiaľ čo rodičia môžu vychutnávať skvelú kávu na terase Salaša.

Zaujímavosti:

V chate je aj fínska sauna , kde si môžete oddýchnuť po dni strávenom turistikou či prechádzkou v okolitej prírode.

Nejedného z Vás iste poteší vonkajšia terasa s posedením s možnosťou grilovania s krásnym panoramatickým výhľadom na celé stredisko Skiarena Fačkovské sedlo, a taktiež v neposlednom rade nádherný výhľad na výrazný hôľnato-skalný vrchol Kľak 1351,6 m.n.m, týčiaci sa priamo nad chatou.

Ku zaujímavým aktivitám patrí prehliadka našej minizoo pri Salaši, kde nájdete zvieratká z našich domácich dvorov a tiež aj prehliadka obory so zvermi z našich hôr nachádzajúca sa pri veľkom parkovisku oproti Salašu Kľak.

Otváracie hodiny:

Pondelok: Nonstop
Utorok: Nonstop
Streda: Nonstop
Štvrtok: Nonstop
Piatok: Nonstop
Sobota: Nonstop
Nedeľa: Nonstop

Otázka

  Odoslať správu