HUSACINA U GAŠTANA - najlepšia pečená hus

Adresa: Záhumenná 22,
90025 Chorvátsky Grob
  Zobraziť na mape

Fotogaléria

HUSACINA U GAŠTANA - najlepšia pečená hus Chorvátsky Grob, 1HUSACINA U GAŠTANA - najlepšia pečená hus Chorvátsky Grob, 1HUSACINA U GAŠTANA - najlepšia pečená hus Chorvátsky Grob, 1

Založenie:

Sme tradičná rodinná reštaurácia, ktorá začala fungovať od roku 2003. V Slovenskom Grobe pečieme výborné húsky, kačky a iné husacie a kačacie špeciality.

Spádová oblasť klientov:

Všetky cesty vedú do Ríma, ale my Grobania vieme, že tie husie vedú do Slovenského Grobu. Slovenký Grob susedí s Bratislavou, ale napriek silným vplyvom veľkého mesta si obec zachováva svojský kolorit a vidiecky ráz. Slovenský Grob je najviac vychýrený povestnou husacinou, lokšami a husacou pečienkou. Rozvoniavajúca pečená hus rozplývajúca sa na jazyku a vyše storočná tradícia láka vo veľkom návštevníkov. Každý rok sem príde viac ako 50 000 návštevníkov. Hlavnú husaciu sezónu, ktorá je od septembra do decembra, otvára Deň otvorených dverí.

Služby, produkty, špecializácia:

Naša prevádzka sa nachádza priamo v obci Slovenský Grob. Ponúkame posedenia v príjemnom rodinnom prostredí, vyzdobenom grobskými maľbami a ľudovými krojmi.

Husi pečieme v hlinených pekáčoch, v murovanej peci vykurovanej drevom tak ako v minulosti. Práve vďaka tejto tradičnej peci dostávajú husi zlatohnedú farbu, prenikavú vôňu a neodolateľnú chrumkavosť.

Príďte si aj Vy posedieť a vychutnať husacinku tak, akú ju jedávali naši predkovia. Ponúkneme Vám k nej lokše mastené alebo plnené husacou pečienkou a samozrejme pohárik výborného vínka.

Posedenie pri pečených husiach a lokšách je možné si objednať v našej prevádzke počas celého roka.

Zaujímavosti:

Oddávna sa na územi Slovenského Grobu chovali husi, správna hus sa musela chovať tri-štyri mesiace, aby nabrala požadovanú váhu mäsa a tuku. Hospodárska kríza a zložitá ekonomická situácia v 1. tretine 20.storočia prinútila tunajšie hospodárky, aby začali predávať husi už upečené. Predávali ich na trhoch v Bratislave, Pezinku a vo Sv. Juri. Husi sa piekli každý piatok v hlinených pekáčoch v peci vykurovanej drevom. Bol to dobrý obchodný ťah, ale labužníci si chceli pochutnať na teplej husacine. A tak v 60-tych a 70-tych rokoch 20. storočia začali na husacinu chodiť priamo do obce.

Napíšte nám!